Jij bent hier: Informatie rond gezondheid  »  Aandoeningen  »  Doelmatige manieren van migraine bestrijding

Doelmatige manieren van migraine bestrijding

Gepubliceerd in de categorie Aandoeningen       
Doelmatige manieren van migraine bestrijding

Een aanhoudend, impulspijn die onverwacht begint en zelfs tot 2-3 dagen kan duren – dit is migraine, een schrikbeeld van vele personen dat het dagelijks fungeren aanzienlijk kan verstoren.

Migraine behoort tot aandoeningen die vaak terugkeren en op die manier het leven echt zuur maken. Pijn is meestal scherp, snijdend waardoor niet mogelijk wordt om zich op iets te concentreren. Soms tegelijkertijd met hoofdpijnen zijn er ook andere verschijnselen aanwezig zoals: misselijkheid, duizeligheid, lichtschuwheid, problemen met zicht en gehoor.

De redenen van migraine kunnen verschillend zijn en zijn niet volledig bekend. Ongeacht of het genetische of andere factoren zijn, blijft het een feit dat deze aandoening niet makkelijk om te bestrijden is.

Een doelmatige manier om pijn te bestrijden wordt kalmeren door bv. liggen op een donkere kamer met toestroom van vers lucht aan het organisme. Koud compres op het voorhoofd vormt ook een goede idee. Het is ook aangeraden om een pijnbestrijdingsmiddel in te nemen. Sommige personen voelen zich beter na een massage, inmasseren van slaap met etherische oliën, inhalaties, ontspannende baden alsook het drinken van kruidenthee van geneeskrachtige planten. Deze methodes kunnen behulpzaam bij het bestrijden van migraine aanvallen zijn, het is maar ook nodig om te weten dat preventieve maatregelen van belang zijn waardoor de aanvallen niet zo vaak voorkomen of helemaal verdwijnen. In verband ermee is het aangeraden om een gezonde levensstijl te voeren – aan het sport doen, goed eetpatroon volgen, genootmiddelen beperken, goed uitslapen, stres elimineren, vaak ontspannen en glimlachen.