Jij bent hier: Informatie rond gezondheid  »  Adviezen  »  Op welke manier de rijpe huid verzorgen?

Op welke manier de rijpe huid verzorgen?

Gepubliceerd in de categorie Adviezen       
Op welke manier de rijpe huid verzorgen?

De daling van hormoonproductie na veertigste levensjaar beïnvloedt ook de wijzigingen in de huid – het wordt minder soepel, meer droog en de rimpels worden dieper. Om die reden eist de rijpe huid een speciale verzorging.

Waarom ontstaan de veranderingen en op welke manier kunnen ze worden voorkomen?

Bij rijpe vrouwen verlaagt het niveau van oestrogeen waardoor de collageenvezels verdwijnen. Als gevolg ervan wordt de huid steeds minder soepel. Tegelijkertijd vermindert de hoeveelheid van verbindingen die de lipidemantel van de huid opbouwen. De verlaagde dichtheid en uitdroging van de opperhuid hebben als gevolg het ontstaan van rimpels on oneffenheden. Dit proces kan aanzienlijk door de juiste verzorging vertraagd worden. Het gaat over de juiste reiniging en voeding van de huid.

 

Goede crème als basisverzorging

Veranderingen op de rijpe huid worden vooral door verlies van collageen veroorzaakt. In verband ermee de cosmeticabedrijven bieden crèmes met collageen en andere ingrediënten die zijn natuurlijke productie bevorderen aan. Het gaat vooral over de vitamine C verbonden met de vet (het meest wordt de vitamine C in liposomen toegepast). In zulke crème voor de rijpe huid kunnen er ook de hyaluronzuur, vitamine A, B5 en E niet ontbreken. De dames na het vijftigste levensjaar dienen in een crème met Q10 co-enzym investeren. De producenten steeds vaker bieden ook cosmeticaproducten met de toevoeging van de lage moleculaire biologisch actieve peptiden die het natuurlijk proces van collageen- en elastineproductie bevorderen.

 

Vergeet niet over de reiniging

Om de ingrediënten van de crème goed de huid laten binnendringen, dient deze goed voorbereid te zijn. Regelmatig verwijdden van dode huidcellen (enzymatisch peeling). In de winter kan ook een cavitatie peeling in een schoonheidssalon worden uitgevoerd.

 

Hulp aan de opperhuid

Het is aangeraden om de huidverzorging ook met de mondelinge supplementatie te ondersteunen. Het gaat vooral over nutricosmetica met plantaardige ingrediënten die de opperhuid helpen versoepelen en bevochtigen.

De dames na het veertigste levensjaar kunnen ook een ingreep van esthetische geneeskunde met gebruik van hyaluronzuur in aanmerking nemen. Uitstekende effecten biedt de mesotherapie – het liefst uitgevoerd op het gezicht en de hals.